Minns du Hotell Borgen?

borgen.small

Minns du Hotell Borgen?
…..en gång i tiden Jägersborgs Wärdshus. För mig var Borgen en lycklig tid! I många år fanns en pergola utanför, mot gatan, med träd, röda markiser och servering. Ljumma sommarkvällar samlades man där för att umgås, smaka på härlig mat från grillen, dricka mustiga druvdrycker och iskall öl…och kolla på folk som gick förbi i Lyckebacken!

Vi var alla solbrända! Det skrattades och sorlades. Många tennisspelare trivdes där. De slappnade av efter dagens id på centercourten. Jag kommer ihåg att Björn Borg var på Borgen som tonåring. En gång hade han en ljusgul pikétröja på sig som matchade det långa håret. Flickorna, vid borden intill, viskade till varandra med rosiga kinder.

Musiken stod ofta Lasse ” Löken ” Löfqvist för, en ung grabb som framlevde dagarna med gitarren och ett stort leende! Idag är han arkitekt och krögare på Kullahalvön.

Radiodrottningen Britt Wadner ägde och bodde på Borgen en tid, hon på vars båt, i Öresund, som Rolling Stones spelade live! Lasse Törnlund hade också Borgen. Det var av honom som Calle, ” Calle på Borgen ”, Christensson och makan Eva köpte etablissemanget och sedan drev i 21 år! Calle och bäste polarn, Stig Sten, byggde det första Madison, för hand, i källaren.

Jag ser de, som brukade sitta i pergolan… i sommarkvällen.…än idag…på gatan…i mataffären. De är, precis som jag, lite mer skavda nu, som ett par slitna favoritjeans ….men blicken är densamma som då det begav sig! I mina ögon är de fortfarande lika solbrända och vackra! De har samma fina leenden som när vi läskade oss, lyssnade på
” Löken ” och var glada över det mesta …..och att Björn Borg hade lirat så bra tidigare på dagen!

 

Tycker du att det vore kul att ha den här tavlan hemma på väggen, eller kanske ge bort den som present, är du välkommen att höra av dig. En originalsignerad och numrerad, giclée i begränsad upplaga. Den håller A3-format ungefär. Med guldram och passepartout är yttermåtten 50 x 40 cm. Pris 1500:-  inramad och klar! Personlig leverans inom Bjärehalvön och Laholm!

Kontakta mig på:    johan@bastadallehanda.se                  Fler motiv finns på:   http://båstadallehanda.se

Comments are closed.